Thursday, February 14, 2008

Second semester

Idag känner jag verkligen inte för att skriva på engelska, det kan bero på att jag har ägnat dagen åt att lyssna på Kents senaste skiva samt läsa Stieg Larssons bok "Män som hatar kvinnor", vilken ju är skriven på svenska. Så det får bli ett litet lathetsundantag. På tal om lathet, alla kan se att jag inte har skrivit på en månad. Det beror lite på lathet, men även på att det inte finns så hemskt mycket att berätta.

Idag och igår var snödagar. Det är svårt att rättvist beskriva känslan av att gå upp klockan 6.00, duscha, komma tillbaka till sitt rum, slå på radion och höra att skolan är stängd idag, och sen förstås krypa ner i sängen igen med vinden viner runt knuten (eller nåt). Oslagbart!

En normal ledig dag/snö dag för mig är att jag går upp klockan nio ungefär (det ni!), duschar (om jag inte redan råkat göra det) äter frukost, dricker kaffe klockan 10, läser/sitter vid datorn/går en promenad innan lunch, som serveras klockan halv ett, hjälper till med disken som diskas för hand, läser/ sitter vid datorn/ går en promenad, dricker kaffe igen klockan halv fyra, läser/sitter vid datorn/ går en promenad innan kvällsmålet som i regel ätes klockan halv sju. Resten av kvällen är det väl mest TV/pluggning/pingis som gäller. Ja, snacka om rutiner. De bara blev till, men jag trivs väldigt bra med dem.

Idag skulle jag ha haft mitt körteoriprov i Moncton men som sagt blev det en slapp snödag istället. Det är lugnt, nu har jag en extra vecka åt att lära mig alla metrar hit och dit.

För övrigt rullar det på med skola och allt. Andra terminen startade för ett par veckor sedan. Mitt nya schema lyder som följer: Theatre Arts, PhysEd, Modern history, Biology, Culinary Tech (cooking). Det enda problemet i det schemat är väl biologin. Läraren vill inte riktigt ha mig där för hon anser att et är för komplicerat för någon vars modersmål inte är engelska. Jag ville väldigt gärna bevisa att hon hade fel, men efter att ha tragglat med läxor om och om igen börjar jag inse att hon har rätt. Ska prata med henne imorgon så får vi se om jag kan få någon extra hjälp eller om jag tvingas byta kurs. Vore synd för jag såg fram emot att lära mig engelska namn på olika ben och kroppsdelar och grejer. Tekniskt sett måste jag i och för sig inte bli godkänd, men ändå.

Jag fick en av huvudrollerna i musikalen Guys and Dolls. Jag spelar sergeanten Sarah Brown som driver ett missionsförbund i 30-talets New York, en stad full av gamblers. Hon blir dessvärre kr i en av dem vilket komplicerar saker och ting. Det jag ser mest fram emot är att spela grovt berusad, det ska bli intressant =) Musiken är väl sådär, ingen av skådespelarna är direkt överförtjust men lärarna verkar exalterade så det är ju bra. Hittills har vi mest läst igenom manus. Rehersal på går mån-tors en timme efter skolan. Det är kul än så länge, även om det nog blir en typiskt "Salisbury production".

En annan riktigt bra sak den här termine är det faktum att jag har the fitness course varje dag. Det är shockerande nog ganska disciplinerat med 8 minute runs och situps och massa armhävningar och sånt. Det är nyttigt för mig, jag har inte rört på mig sen Oktober.

Familjelivet går jättebra. Alla relationer är bra, jag retar Baukje och Wiebe precis som jag retar alla andra människor som jag bryr mig om (mm, i min värld går det ihop) och till och med Tineke och Auke ibland, moha. Standard motkommentaren i det här huset har blivit "Do you want this -whatever the person is holding- in your face?". Best comeback ever! Good times, good times. Jag har fått Baukje hooked on to the Aladdin computer game. Hon spelar väl sisådär 4 gånger om dagen, haha, men hon jobbar hårt för att få ner det till tre. Wiebes stora replik är: "Elin, go to your room" varje gång jag är på väg till mitt rum och måste gå dit hursomhelst. "Eh... yes, I'm going to my room anyway, but not because you said so.... hrm" =P

Bilderna är från sista hemmamatchen för två veckor sedan. De ljusblå snubbarna är från vår skola =D

3 comments:

Krysmynta said...

Hej!
Ok, du ville inte skriva pa engelska... haha, har du last din text? Du kommer vara odraglig nar vi kommer hem igen...! Men kul att du fick en roll i pjasen, skulle vilja se den! Oj, det later sa haftigt dar uppe, vad du far vara med om! Korkort och allt! Nice! =)
Later bra med Fintness COurse, skulle behova dte jag coksa, tro mig... Men du hanger vsall med till frisis om en siadar 5 manander? =)
Matlagningskurs, bra initiativ! Det kan du nog behova Elinpelin! :P Hihi
Saknar dig!
Kramar Linnea

Krysmynta said...

oj, "du hanger vall med till friskis om en sisadr 5 manader?" sa ska det vara... sa gar det om man inte korrekturlaser... det ar inte min starka sida direkt...

Hanna said...

Ha, har just väntat på kommentar om Kentplattan. Vad gillar du den? :)

Passar också på att skriva apropå ditt nyaste blogginlägg: vad stark du är som berättar så öppet, det gör att man fattar att du verkligen menar vad du skriver. Go, Elin!